Silver Oaks Project

House Interior Remodel

In collaboration with the interior designer, the interior color scheme was changed throughout the whole house. The ceilings were accented, the archways were squared off and all the floors received modern tiling.

The entire ceiling in the family-kitchen-dining and sitting area was completely refinished which allowed the installation of new energy-efficient LED lighting and prevented any kind of exposed ceiling patching. In addition, soffits and other walls were removed in the kitchen area.

Family Room

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

Click on picture to see more - Family Room

Click on picture to see more

SlvrOaks-before-33SlvrOaks-after-30 -900x600

By closing the niche above the fireplace and replacing the fireplace wall with a linear layout this Mediterranean home was upgraded into an appealing contemporary home. The color concept was executed on the Slade wall around the fireplace and the recessed ceiling.

Sitting Area

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

Click on picture to see more - Snooker Room

Click on picture to see more

SlvrOaks-before-26SlvrOaks-after-36 -900x600

An open floorplan was created by removing the soffits, columns, archways, and the wall from the kitchen to the hallway. Opening up the sitting area gives the home a spacious feeling. Other nice features are the dry bar with a wine cooler and waterfall edge.

Kitchen

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

Click on picture to see more - Kitchen

Click on picture to see more

SlvrOaks-before-23Kitchen after Remodel

By removing the hallway we expanded the kitchen. The reconfigured cooktop niche and added new range hood made it to a chef's delight.  The large kitchen island with cabinetry beneath for a lot of storage space includes three seating areas. The big farm sink is accented with a waterfall edge.

Dining Room

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

Click on picture to see more - Dining Room

Click on picture to see more

Dining area before remodelDining Room after remodeling

The open dining area was created by eliminating the soffits above the dining room along with the columns at the entryway; The design created an open flow from the kitchen to the dining room.

A focal point is the reconfigured stairwell system.  The wooden steps bring a warm tone to this area.

Bathroom

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

BathRoom

Click on picture to see more

Bathroom before remodelBathroom after remodeling

Removing the glass block wall opened up this bathroom.   

The modern tiles and the free-standing bathtub converted it to a spa-like environment. The new floating double vanity with mirrors completes this room.

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

Lanai before remodelLanai after remodel

The new impact sliding glass doors, exterior swing doors, and windows adding hurricane protection. Because the track for the new sliding glass doors was much wider it was necessary to build out the surrounding area.  This kept the appearance of the lanai basically the same.

BEFORE

(Please move arrow befor after arrow to change view)

AFTER

1-3 Garage beforeSlvrOaks-after-03 -900x600

Previously the four-car garage had a one-car/three-car garage door. In changing it to two double doors created better usable garage space.

 
 
 
 
+1 (941) 925-4835
WordPress Lightbox
FREE in-office CONSULT